Cand eram in scoala, ma gandeam ca atunci cand voi deveni adult nu voi mai fi nevoit sa invat, nu voi mai fi testat de nimeni, nu voi mai primi note, nu voi mai da examene. Daca as fi stiut cat de mult ma insel cu siguranta as fi facut o magie sa raman copil, as fi tras de timpul ala cat de mult as fi putut, l-as fi intins ca pe o guma Turbo pana ar fi ramas fara gust si fara miros.

Mi-am dat seama cand am devenit adult, ca tot trebuie sa merg uneori la cursuri, ca tot voi fi evaluat si ca este cu putinta sa primesc si teme pentru acasa. Cand a stat in puterea mea sa schimb acest lucru sau sa o fac intr-o maniera diferita, am facut-o. Am creat o firma, un centru educational unde, impreuna cu colegii mei, am creat cursuri de limbi straine interactive, dedicate, si care sa nu-l faca pe cursant sa se simta din nou ca pe bancile scolii, plin de emotii si pus sub lupa. Vreau ca cursantii sa se simta ca intr-un cerc elitist destinat perfectionarii, ca si cand ar participa la un team building. Chiar si atunci cand ne adresam firmelor prin intermediul de cursuri de limba engleza pentru companii, vrem sa transmitem aceeasi stare, acesta este si motivul pentru care lucram cu grupe reduse numeric, la noi conteaza calitatea, nu cantitatea.

Display-ul interactiv a devenit unealta de curs si face totul mai facil atat pentru noi cat si pentru cursanti. Adio hartie si creion (daca asa am salvat un copac suntem fericiti), bun venit tehnologie! Vrem ca in cadrul cursurilor de limba engleza pentru institutii, sa tesem un mediu familiar, prietenesc in care nimeni sa nu fie stingherit de nivelul de cunoastere al limbii straine, in care fiecare sa regaseasca modalitatea cea mai usoara de a deprinde noi valente. Stabilim impreuna cu managerul obiectivele, nivelul la care cursantul trebuie sa ajunga, si noi gasim cea mai comoda si placuta formula de transmitere si implementare a informatiei, respectiv a limbii straine. Metoda de predare este una axata pe comunicare/conversatie, pe jocuri de rol, evaluarea progresului facundu-se constructiv si placut.

Noi zicem ca ne-am atins scopul si ca cei 15 ani in domeniu inclina balanta in favoarea noastra, Centrul de Limbi straine Educational fiind un fel de “scoala altfel”. Continuam sa concepem programe unice, complexe care sa poata fi modelate ca o plastilina colorata, care sa se plieze pe nevoi concrete, ancorate in realitatea cotidiana.

To be continued….